Zimska pravljica v ledeni deželi

Delite vsebino:

1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdice (Brez ocene)
Kot že nekaj let zapovrstjo, sva tudi letos obiskali pravljično Ledeno deželo v BTC-ju ob vodnem mestu Atlantis. Sprehod med ledenimi skulpturami in otroško veselje ob spuščanju po ledenem toboganu, sta zagotovo eni boljših popestritev zimskega dogajanja v prestolnici. Ker se Ledena dežela nahaja v pokriti dvorani, je njen obisk še kako dobrodošel za male nadobudneže v deževnih zimskih dneh.

Pravljična ledena dežela


Na petkovo popoldne sva se podali najprej po razprodajah v nakupovalno središče BTC in si privoščili nekaj novih oblačil. Pretiravali nisva, saj sva energijo raje prihranili za kasnejšo ledeno presenečenje. Avto sva parkirali na parkirnem prostoru pri vodnem mestu Atlantis in se peš podali le nekaj metrov stran do pokrite dvorane. Pri vhodu v dvorano sva kupili vstopnici, ki staneta za otroka 5 € in za odraslega 7 €, skupaj torej 12 €. Bolj ugodna varianta je ponudba družinskih vstopnic za 2 otroka in 2 odrasla, ki znese 15 € oz. 21 € za velike družine (2 odrasla in 4 otroci). Za otroke mlajše od 2 let vstopnice ne potrebujete.

Ker je dvorana hlajena na -4 °C, se toplo oblecite. Za otroke je najbolj primerno oblačilo kombinezon ali nepremočljive podložene dežne hlače in bunda. Tako jih zagotovo ne bo zeblo v “ta zadnjo” med spuščanjem po ledenem toboganu. Ko vstopimo v 200 m2 veliko dvorano, nas pričakajo številne pravljične podobe, oblikovane iz ledenih in snežnih skulptur. Za njihovo ustvarjanje so uporabili slovenski in tuji umetniki žage, brusilke, dleta in celo fen.

Ledena dežela

Letošnja ledena pravljica nas popelje v čas naših prednikov, Slovanov, ki so še znali živeti skupaj z naravo. Med sprehodom skozi labirint podob mitoloških bitij, nas pri vsakem izmed njih pričaka kratka zgodba z izobraževalno noto. Med vsemi umetninami letos zagotovo ne smete spregledati:

  • Maše in medveda,
  • zmaja iz Postojnske jame s svojimi mladički in
  • snežno kraljico iz pravljice Hansa Christiana Andersena.

Dodatno vzdušje pričara posebna razsvetljava in svetloba, ki se lomi na ledenih figurah.

Vsako leto večji in daljši je tudi ledeni tobogan, po katerem se z veseljem spustijo mali in veliki otroci. S primernimi oblačili (npr. kombinezon), je drsenje po toboganu še bolj razburljivo.

Tobogan v Ledeni deželi

Če vas zazebe, se lahko otoplite ob vroči čokoladi, dišečem kuhanem vinu ali čaju v ledenem baru. Nekatere pijače strežejo celo v Ledenih kozarcih.

Bar v Ledeni deželi

Posebnost letošnjega obiska sta tudi dve foto točki. Prva je pri Ledeni kočiji, ki jo peljejo ledeni žabci in troglavi zmajevi mladički. Druga pa se nahaja pri ledenem zmaju, kateremu lahko sedete v naročje.

Otroci si hitro najdejo v labirintu skulptur dodatno aktivnost, kot je na primer prelaganje in zlaganje ledenih kock v raznorazne nove oblike.

Led

Nepozabno dogodivščino, v kateri bo uživala vsa družina, lahko obiščete od ponedeljka do petka med 12.00 in 21.00 ter ob sobotah, nedeljah in praznikih med 10.00-21.00. V ledeno fantazijo se lahko podate še vse do nedelje, 4. marca 2018.