Skrivalnice z najljubšimi plišastimi živalmi

Delite vsebino:

1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdice (Brez ocene)
Še ena igra skrivalnic za dolge zimske dni ali deževen dan v drugem letnem času. Tokrat se pred otrokom skrivajo njegove najljubše plišaste živali.

Skrivalnice s plišastimi živalmi


Potrebščine:

  • prazne škatle od čevljev s pokrovi (približno enakih velikosti)
  • različne plišaste živali (enako število kot praznih škatel)

Število igralcev:

  • 1 (zraven sodeluje odrasla oseba, ki vodi otroka skozi igro)

Čas izvedbe:

  • 30 minut

Igra po korakih:

#1 Priprava škatel in plišastih živali

Najprej naj otrok poišče med svojim igračami toliko plišastih živali kot je na voljo praznih škatel. Z odraslo osebo naredita seznam igrač (plišaste živali lahko tudi poimenujeta). Ena od možnosti je, da posamezno plišasto žival poslikamo s fotoaparatom in slike natisnemo na kartice (lahko jih tudi narišemo na trši papir). Za tiste še bolj domiselne, lahko na kartico ali na škatlo narišete lastnost določene živali (npr. brlog za medvedka, morje za delfina, hišico za polža, kost za kužka, itd.), po kateri potem otrok išče žival.

#2 Skrivanje plišastih živali

Odrasla oseba po eno igračo vstavi v škatlo in jo zapre s pokrovom. Otrok je ta čas v drugem prostoru, da ne vidi, katero igračo smo skrili v posamezno škatlo. Škatle zložimo v vrsto eno zraven druge.

#3 Iskanje plišastih živali

Otroka povabimo v sobo, da sede pred škatle. V kolikor imamo seznam živali, naključno iz seznama izberemo plišasto žival. Če smo pripravili karte z motivi skritih plišastih igrač, jih premešamo in postavimo na kup, iz katerega otrok vleče karte. Izbrano plišasto igračo otrok poišče v škatlah, tako da odkrije pokrov posamezne škatle. Če je v njem izbrana žival, lahko igračo pobere iz škatle, prazno škatlo pa pusti v vrsti. Če v škatli ni iskane živali, jo otrok zapre in izbere iz seznama ali kupa kart naslednjo plišasto žival. Karto živali, ki je ni našel, postavi na drug kup kart. Ko zmanjka kart na kupu, jih vzame iz drugega kupa, ki ga prej premešamo. Otrok išče tako dolgo, dokler ne odkrije vseh živali in so vse škatle prazne.

Iskanje plišastih živali