Politika varstva osebnih podatkov in zasebnosti

Ravnanje s podatki, ki se zbirajo

Kot obiskovalec spletnega mesta http://otrocje-lahko.si vas obveščamo, da vse od vas pridobljene informacije uporabljamo izključno za potrebe medsebojnega komuniciranja. O obiskovalcih zbiramo podatke, kadar se le-ti prostovoljno odločijo za prejemanje elektronskih novic in drugih povratnih informacij (samo preko e-poštnih naslovov).

  • Ker spoštujemo vašo zasebnost, vaših osebnih podatkov ne bomo uporabljali v druge namene brez vaše privolitve oziroma jih posredovali tretjim osebam.
  • Vaši osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler je to potrebno za dosego namena.
  • Vaše osebne podatke zbiramo le in izključno, kadar jih sami prostovoljno vnesete oziroma izrecno privolite v takšno zbiranje.
  • Od prejemanja elektronskih sporočil, ki jih pošiljamo preko info@otrocje-lahko.si se lahko kadarkoli odjavite s klikom na Odjavi povezavo, ki jo najdete na koncu vsakega prejetega e-mail sporočila.

Jamčimo vam, da v celoti spoštujemo evropsko zakonodajo in zakonske določbe Republike Slovenije glede varstva osebnih podatkov ter se zavezujemo, da bomo po svojih najboljših močeh varovali podatke in zasebnost obiskovalcev spletnega mesta otrocje-lahko.si.

Z vnosom vaših osebnih podatkov v obrazcih, objavljenih na posameznih straneh spletnega mesta otrocje-lahko.si, soglašate, da lahko vaše osebne podatke (e-poštni naslov) uporabimo za obveščanje o novostih, novih produktih in funkcionalnostih, marketinških akcijah. Osebni podatek je tista informacija, ki vas identificira kot posameznika: vaše ime, priimek, elektronski ali navadni naslov.

Kadar koli dostopate na spletne strani otrocje-lahko.si, se vsi splošni, neosebni podatki obiskovalci spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, obiskane strani) avtomatično beležijo. Te informacije se uporabljajo izključno za merjenje obiska naših spletnih strani in uporabnosti. Tako pridobljeni podatki niso predmet nadaljnje obravnave ali obdelave in niso posredovani tretji stranki.

Piškotki

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki shranijo nastavitve spletnih strani in so pomembne za njihovo delovanja z namenom zagotoviti čim boljšo obiskovalčevo izkušnjo (hitrejša in enostavnejša interakcija). Spletna mesta piškotke shranijo v obiskovalčeve naprave, ko ta obišče spletne strani z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev ob morebitnem ponovnem obisku. Pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve brskalnika. Shranjevanje piškotkov lahko po želji omejite ali onemogočite preko nadzora brskalnika, ki ga uporabljate.

Poleg funkcije izboljšanja obiskovalčeve izkušnje, obstajajo še drugi razlogi za uporabo piškotkov. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje obiskovalcev, za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani, pomagajo pri zbiranju statistik o obiskovalcih in obiskanosti spletnega mesta, itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo tudi učinkovitost zasnove in delovanje našega spletnega mesta, kar je nujno potrebno za optimizacijo v prihodnosti. O smernicah uporabe piškotkov s strani informacijskega pooblaščenca si lahko preberete ta dokument. Tem smernicam sledijo tudi piškotki, ki jih uporabljamo na tej spletni strani.

Uporaba piškotkov na spletni strani www.otrocje-lahko.si

Na naši spletni strani uporabljamo naslednje tipe piškotkov:

  • Nujni piškotki: Tisti piškotki, ki se morajo prenesti, da lahko stran pravilno deluje in da ima uporabnik čim boljšo uporabniško izkušnjo, saj omogočajo pravilno funkcionalnost in delovanje strani.
  • Analitični piškotki prometa preko Google Analytics: Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. Te informacije uporabljamo za pripravo poročil in so nam v pomoč pri optimizaciji spletnih strani. Piškotki zbirajo informacije v anonimni obliki, vključno s številom obiskovalcev spletne strani, od kje so obiskovalci prišli na to spletno stran in spletne strani, ki so jih obiskali. Nekateri piškotki, določeni za ta namen, se samodejno odstranijo iz naprave, ko zaprete svoj brskalnik. Drugi se lahko ohranijo do 2 let od vašega zadnjega obiska naše spletne strani. Lahko se odpoveste sledenju Google Analytics.
  • Piškotki, ki so vezani na vtičnike družbenih omrežij: Družbena omrežja omogočajo spletnim mestom, da v svojo vsebino integrirajo njihove produkte – tako lahko obiskovalci delijo vsebine s svojimi prijatelji (različni gumbi, kot so všeč mi je, deli vsebino, priporoči …). Vtičniki uporabljajo piškotke, da lahko družbena omrežja identificirajo svoje člane, ko ti pridejo na spletno mesto z vtičnikom. Če ne želite, da družbeno omrežje Facebook zbira vaše piškotke, obiščite naše spletne strani, brez da ste prijavljeni na Facebook.
  • Oglasni ali ciljani piškotki: Piškotki, ki jih najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družbena omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Piškotki, ki jih uporabljamo na naših spletnih straneh, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika ali mobilne naprave (tablice, mobilni telefon). Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejše za obiskovalce.

Priglasitev

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči obiskovalcem.