Okrasna veriga snežakov in dobrih mož

Delite vsebino:

1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdice (Brez ocene)
Okrasna veriga snežakov in dobrih mož idilično polepša steno vsakega doma v prihajajočih veselih decembrskih dneh. Navdihujoča ideja za praznično okraševanje, ki se jo je spomnila babica, je čez vikend zaposlila celotno družino. Z izdelavo šablon, ki jih najdete v eni izmed spodnjih povezav, smo želeli marsikomu olajšati delo pri izdelavi okrasne praznične verige. Ustvarjalne duše lahko še vedno izdelajo svoje motive in jih podelijo z nami na najinem Facebook profilu.

Motivi snežakov za okrasno verigo


Potrebščine:

Čas za izvedbo:

  • 120 minut

Navodila za izdelavo okrasne verige snežakov in dobrih mož:

#1 Izdelovanje šablon

Babica in ati sta pripravila šablone z decembrskimi motivi snežakov in dobrih mož. Nekateri motivi so zelo enostavni in jih lahko izdelajo predšolski otroci s preprosto uporabo kozarcev z različnimi premeri. Metlo pri tem snežaku izdelamo iz rafije in lesene palčke za ražnjiče. Druge šablone si lahko enostavno natisnete na papir s klikom na spodnjo sliko.

Okrasna veriga šablone

Šablone uporabite za izdelavo osnove in sestavnih delov posameznih motivov. Namesto, da je cel snežak izdelan iz filca, lahko bele osnove snežakov otroci pobarvajo s flomastri in ustvarijo unikatne izdelke.

Izdelovanje šablon za verigo

#2 Primer izdelave snežaka za okrasno verigo

Ko si pripravimo šablone iz papirja ali šeleshamerja, se lahko lotimo izdelave osnove snežaka (ali katerega drugega motiva) iz belega filca. Na filc debeline 3 mm obrišemo snežaka in vse nejgove dele, ki so bele barve. Kapo in šal narišemo na barven filc (npr. rumen ali rdeč) ter korenček za nos na oranžen. Debelina pokrivnih filcev za te dele snežaka je lahko manjša od osnove. Obrisane dele izrežemo z ostrimi škarjami, medtem ko oči in gumbe iz črnega filca izdelamo z luknjačem. Tako si pripravimo vse sestavne dele snežaka, ki jih je potrebno samo še zlepiti. Otroci naj snežaka najprej sestavijo brez lepljenja, nato pa jim starši pomagamo, da po vrsti pravilno prilepijo posamezne dele (kapo, cof, šal, oči, gumbe, korenček) na belo osnovo snežaka. Ko so snežaki izdelani, skozi kapo napeljemo vrvice ali sukanec v obliki zanke. Z zanko obesimo snežake na vrv, da dobimo okrasno verigo za popestritev prostorov v prazničnih dneh.

Izdelovanje okrasne verige snežakov