Mavrična ogrlica iz okrasnih kamenčkov

Delite vsebino:

1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdice (Brez ocene)
Kratka ustvarjalna aktivnost, ki od otrok zahteva fine motorične spretnosti in razvrščanje drobnih kamenčkov po barvah. Aktivnost lahko še dodatno znanstveno obarvate in zraven spoznavate, kako si sledijo barve pri mavrici.

Ogrlica iz okrasnih kamenčkov


Potrebščine:

  • okrasni raznobarvni kamenčki z luknjicami
  • okrasna srebrna ali zlata vrvica
  • škarje
  • fotografija mavrice

Mavrica

Čas izvedbe:

  • 30 minut

Navodila za izdelavo mavrične ogrlice iz okrasnih kamenčkov:

#1 Seznanitev z barvami mavrice

Ko na čudovit sončen dan začnejo padati z neba dežne kapljice, hitro izkoristite priložnost in opazujte mavrico tudi sami v naravi. Če želite aktivnost izvesti takoj, lahko na spletu poiščite fotografijo mavrice in z otrokom skupaj preverite, kako si sledijo barve mavrice. Uporabite lahko tudi fotografijo zgoraj, posneto med obiskom Niagarskih slapov. In kako si sledijo barve pri mavrici? Mavrica ima notranji rob vijoličast in zunanji rob rdeč, vmes si sledijo od spodaj navzgor še modra, zelena, rumena in oranžna barva.

#2 Razvrstitev kamenčkov po barvah

Raznobarvne kamenčke z luknjicam stresite na mizo ali v posodo. Otroci naj razvrstijo kamenčke po barvah na različne kupčke. Če uporabite belo podlago (npr. risalni list), so različne barve še bolj opazne in razločne.

#3 Priprava okrasne vrvice

Odrežite nekoliko daljšo vrvico kot jo potrebujete. V kolikor je vrvica spletena iz več niti, na vsakem koncu vrvice naredite vozel, da preprečite razpletanje niti. Na enem koncu naredite večji vozel, da kamenčki ne bodo zdrsnili z vrvice.

#4 Natikanje barvnih kamenčkov na vrvico

Otroci naj natikajo kamenčke na vrvico po vrsti kot si sledijo v mavrici, torej začnejo z vijolično, nadaljujejo z modro, zeleno, rumeno, oranžno, lahko tudi rožnato in zaključijo z rdečo. Ko nataknejo vse kamenčke na vrvico, konca vrvice zavežemo skupaj. Otroci naj le ponosno nosijo svojo unikatno mavrično ogrlico!

Natikanje barvnih kamenčkov na vrvico