Kam v letu 2017 za mednarodni dan in teden družin?

Delite vsebino:

1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdice (Brez ocene)
S 15. majem – Mednarodnim dnevom družin – se začenja tudi Teden družin, ki bo trajal do 22. maja. Številni muzeji, galerije in druge kulturne ustanove bodo v teh dneh za družine brezplačno odprli svoja vrata. Po različnih koncih Slovenije se bodo v tem tednu odvijali različni dogodki, prireditve in delavnice, ki bodo otrokom in staršem popestrili vsakdan. Tema letošnjega leta se dotika vloge družine pri spodbujanju izobraževanja v zgodnjem otroštvu, v kar so in bodo usmerjene tudi aktivnosti, ki jih najdete na spletni strani Otročje lahko. Zavedati se moramo, da je družina tista, ki nudi otroku varno, spodbudno in ugodno okolje, v katerem spoznava in zaznava vse živo in neživo okrog njega.

 #1 ZPMS in akcija “Za družine brezplačno” (18.-22. maj 2017)

Zveze prijateljev mladine in sorodna društva so v tem tednu pripravila kar nekaj aktivnosti po Sloveniji. Med drugim so se k sodelovanju pridružili številni muzeji in galerije, ki bodo vsaj en dan v tednu družin nudili družinam brezplačen vstop. Seznam sodelujočih kulturno umetniških ustanov in dogodkov po različnih slovenskih regijah objavlja Zveza prijateljev mladine.

#2 Minicity Ljubljana (14. maj 2017)

En dan pred Svetovnim dnevom družin, torej 14. maja 2017, v Minicity-ju prirejajo za vse družine brezplačne družinske team buildinge na ploščadi pred Minicity-jem. Na dogodku ne bo manjkalo niti gasilcev in policistov. Na ta dan BTC podarja tudi 100 brezplačnih vstopnic.

Minicity BTC

#3 Mednarodni dan muzejev (18. maj 2017)

Teden družin se prekriva tudi z Mednarodnim dnevom muzejev, ki poteka vsako leto 18. maja. Nekateri muzeji in galerije na ta dan odpirajo vrata obiskovalcem in nudijo brezplačen vstop, vodene oglede in druge dogodke. Med drugim so se temu dnevu pridružili: