Princeskin božični obroč za lase

Delite vsebino:

1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdice (Brez ocene)
Obroč za lase z božično dekoracijo je idealen lasni dodatek za male princeske na božični zabavi ali v veselem decembrskem vsakdanu. Unikaten božični obroč lahko podarite tudi kot doma narejeno darilo z ljubeznijo ter svojim babicam, tetam, prijateljicam ali sosedam polepšajte čar božiča.

obroč za božično zabavo


Potrebščine:

  • plastičen ali kovinski obroč širine vsaj 5 mm (ali obroč oblečen v tekstil)
  • satenast trak širine 6-10 mm
  • škarje in klešče
  • božične dekoracije (šopki rožice, pentlje, listki, cvetovi, perle)
  • pištola za vroče lepljenje
  • vžigalnik

potrebščine za božični obroč za lase

Čas za izvedbo:

  • 45 minut

Navodila za izdelavo božičnega obroča za lase:

#1 Ovijanje obroča za lase

V kolikor se odločimo za plastičen ali kovinski obroč, je potrebno le tega najprej oviti v satenast trak. Iz traku narežemo dva koščka dolžine 4-5 cm, ki ju prilepimo z lepilno pištolo na oba konca obroča, da zakrijemo kovinske oz. plastične robne dele. Pred tem odrezan rob traku od daleč obžgemo z vžigalnikom, da se svila ne znitka. Nato pričnemo s prepletanjem obroča v obliki spirale, pri čemer začetek traku z lepilno pištolo pritrdimo na obroč. Pazimo, da prepletamo dovolj skupaj, da prekrijemo celoten plastičen oz. kovinski del obroča. Ko opletemo do konca, trak lično zalepimo z notranje strani na obroč s pomočjo lepilne pištole.

ovijanje obroča za lase

#2 Okraševanje obroča za lase

S pomočjo lepilne pištole na satenast obroč nalepimo božične okraske. To so lahko umetni cvetovi in listi božične zvezde, plastični šipokovi polodovi, rdeče pentlje, svilene vrtnice, perle, bleščice, itd. Za perle z luknjico obstaja še boljša rešitev, da jih prišijemo kot gumbe. Kovinske dele cvetov odščipnemo s kleščami. S tako otročje lahko aktivnostjo izdelamo unikatne lasne obroče za naše male princeske, ki bodo zagotovo izstopale na družinski božični zabavi.

okraševanje obroča za lase