Brezplačne revije, časopisi in zvočne pravljice za otroke

Delite vsebino:

1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdice (Brez ocene)
Ko zmanjka idej za popestritev počitniških dni ali deževnega popoldneva naših malčkov, lahko prebrskamo po brezplačnih revijah za otroke, v katerih najdemo številne aktivnosti in ustvarjalne ideje. Da vam nikoli ne bo zmanjkalo zanimivih idej za otroke, v tokratnem prispevku predstavljava brezplačne tiskane in spletne revije, časopise in pravljice, po katerih radi poseževa tudi same.

 #1 Modri Jan

Brezplačna revija Modri Jan je na voljo v tiskani obliki, ki prispe v vaš nabiralnik vsake tri mesece, torej enkrat v vsakem letnem času. Revijo naročite preko spleta, kjer so na voljo tudi pretekle številke revije v elektronski obliki. Modri Jan je namenjen otrokom, starim od 4 do 12 let, lahko pa revijo naročijo vrtci in šole za celo skupino ali razred. Prepustite se dogodivščinam Modrega Jana, ki pooseblja kapljico vode, Sončice, ki predstavlja sončno energijo, Puhca, odgovornega za vetrno energijo, in Packe Rije, ki z onesnaževanjem okolja nagaja prvim trem. Revijo izdaja družba Holding Slovenske elektrarne d.o.o. z namenom ozaveščanja otrok o obnovljivih virih energije in varovanju okolja. Na spletni strani projekta so na voljo še igre, kvizi, pobarvanke, ideje za ustvarjanje in marsikaj drugega. V tiskani reviji najraje prebirava pesmice, opise o živalih in krajih v Sloveniji ter rešujeva nagradna vprašanja.

Modri Jan

#2 Ferdo raziskuje svet

Ferdo raziskuje svet je brezplačna revija za otroke, ki jo trikrat na leto izdaja trgovina Hofer. V trgovini je na voljo v tiskani obliki, v elektronski obliki jo lahko prelistate tudi na spletu. V reviji so na voljo ustvarjalne ideje, številne miselne igre in poskusi ter nagradne igre. Vsaki tiskani reviji je priložena družabna igra.

Ferdo raziskuje svet

#3 Ustvarjalne roke

Ustvarjalne roke je brezplačna revija v elektronski obliki, namenjena ljubiteljem ustvarjanja in obdarovanja. V reviji najdemo številne ideje za ročna dela kot so izdelava nakita, darilnih škatlic, okvirjev za slike in še mnogo več. Poleg tega lahko spoznavamo različne tehnike ustvarjanja. Dodatne ustvarjalne ideje so na voljo na njihovi spletni strani. Revija izhaja enkrat v vsakem letnem času.

Ustvarjalne roke

#4 BOMI

BOMI je brezplačna revija za otroke, ki izhaja le v elektronski obliki. Na e-revijo se lahko naročite preko spletnega obrazca. Vse pretekle številke so na voljo na njihovi spletni strani. Revija je namenjen otrokom v starostni skupini od 2 do 10 let. V njej najdete veliko zgodbic, ugank, križank, učnih listov, pobarvank in še kaj. Na spletni strani so na voljo ideje za ustvarjalne igre, barvanje, risanje, branje in pisanje ter ideje za potepanje.

Revija BOMI

#5 Piki

Piki je brezplačna revija za otroke, ki je izhajala v elektronski obliki. Prednost revije v elektronski obliki je, da natisnete le tiste strani revije, ki jih potrebujete in s tem varujete okolje. Vsebine v reviji otroka spodbujajo k različnim aktivnostim, od branja do barvanja in razmišljanja. Revija je namenjena otrokom od 3 do 12 let. Piki žal ne izhaja več, arhiv petih preteklih številk je še vedno na voljo na njihovi spletni strani.

Revija Piki

#6 Pedenjped

Izvodi brezplačne revije Pedenjped, ki je izhajala pred leti, so še vedno na voljo na spletu. Revija nudi vsebine za zabavo in spoznavanje sveta. V njej najdete pravljice, miselne igre, pesmice, uganke in ustvarjalne ideje.

Revija Pedenjped

#7 Otroci

Revija Otroci je bila prva revija, namenjena družinam z otroki starimi od enega do sedmih let, torej v času, ko otrok obiskuje vrtec. Revija je brezplačna, pretekle številke so v elektronski obliki še vedno na voljo na njihovi spletni strani. Vsebine so napisane strokovno in prilagojene potrebam in željam staršev. V reviji najdete predstavitve knjig primernih za otroke, vzgojne nasvete, zgodbo v sličicah za otroke, ustvarjalne ideje, igre v naravi, recepte, ideje za izlete in še marsikaj. Na njihovi spletni strani so na voljo še druge informacije in ideje za otroške aktivnosti.

Revija Otroci

#8 Časoris

Časoris je prvi spletni časopis za radovedne otroke od prvega do šestega razreda osnovne šole. Vsebine predstavljajo svet, v katerem živijo, na preprost in razumljiv način. V njem boste našli številne pomembne informacije in zanimive novice s področja sveta, narave, znanosti in športa.

Časoris

#9 Dežela pravljic

Spletna stran Dežela pravljic je namenjena vsem prijateljem pravljic, saj so na njihovi spletni strani vse pravljice brezplačne in jih lahko pričnete poslušati takoj. Pravljice izbirate s pomočjo zemljevida, ki vas bo vodil v pravljično Evropo, Afriko, Ameriko ali na katero drugo celino, ali po kategorijah o princeskah, živalih, vitezih, in celo glede na starost otroka. Za poslušanje pravljic je potrebna predhodna registracija uporabnika na spletni strani.

Dežela pravljic

#10 Otroški program RTV SLO

Vsem dobro poznan Otroški program OP, ki ga redno spremljamo na RTV Slovenija, nudi na njihovi spletni strani številne aktivnosti, pobarvanke, računalniške igre in ustvarjalne ideje za otroke. Ogledati si je mogoče celo izseke priljubljenih televizijskih oddaj od Ribiča Pepeta do Zajčka Bineta.

Otroški program RTV SLO

Poleg brezplačnih revij se lahko odločite za naročilo brezplačnega starejšega izvoda revije Zmajček, brezplačen ogled revije Bim bam, nakup starejših številk revije Unikat ali ogled nekaterih vsebin iz zadnje številke revije Prostočasnik.